Wanneer en nieuwjaar aanbreekt gaat er een soort van creatieve kracht door de samenleving Veel mensen willen graag een nieuwe uitstraling aan uw woning geven, allerlei projecten die een tijd stil hebben gelegen worden weer opgepakt om uiteindelijk op een mooie wijze voltooid te worden. Wanneer het gaat over het inrichten van je woning en dus het concretiseren van een woondesign is het erg belangrijk dat er de juiste keuzes gemaakt worden waar je jarenlang plezier van kan hebben. In deze blog willen we jou de nodige inspiratie geven door je wat tips aan de hand te doen waar je direct mee aan de slag kunt 

Ga voor een gietvloer

Je gaat niet elk jaar een totale Makeover aan je woonkamer geven, Daarom is het erg belangrijk om keuzes te maken waar je jarenlang plezier van hebt want zo willen we je aanraden om voor de vloer te gaan voor het type vloer dat zeer lang meegaat en daarbij erg slijtvast is.  We hebben het natuurlijk over de gietvloer. Deze vloer is gemaakt van gegoten kunststof. Veel mensen zijn helemaal fan van een gietvloer. Dat is ook niet verwonderlijk gezien de vele voordelen die komen met dit type vloer:

  • Zeer slijtvast omdat deze gemaakt is van kunststof die in de industriële context ontwikkeld is en een hoge belasting kan verdragen 
  • Werkelijk in elke  kleur te maken waardoor de gietvloer altijd bij jou wonendesign past
  • Omdat de gietvloer gemakkelijk tegen water kan is deze eenvoudig schoon te maken. Je kunt zelfs met schoonmaakmiddelen over de vloer zonder deze te beschadigen. Wanneer je kinderen hebt is het fijn dat deze dus op een hygiënische vloer kunnen spelen.

Stuk voor stuk zijn dit voordelen waar je zeker thuis mee kunt komen.

Tips om creatief mee aan de slag te gaan 

Nu de Basis voor je woondesign gelegd hebt kun je lekker aan de slag gaan met allerlei tips die we aan de hand willen doen. Zo is het belangrijk om een vaste stijl te kiezen waarbinnen Je kunt werken zodat je sneller keuzes kunt maken tussen de verschillende meubels en decoraties. Kies bijvoorbeeld voor een industriële of Scandinavische stijl. Deze stijlen hebben ook allemaal een minimalistisch karakter. Toch kun je ook gaan voor de minimalistische stijl die het aller minimalistisch is, dat is ook wel logisch, en een beetje een Oosterse uitstraling heeft. Dit is ook een van de meest tijdloze stijlen omdat er geen eigentijdse opsmuk en decoraties in te vinden zijn. 

Wanneer je gaat voor de industriële stijl dan is het leuk om bijvoorbeeld op brocante allerlei industriële objecten te vinden die je dan in je interieur kunt aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan scheepslampen of andere zaken die je normaal gesproken in de scheepvaart of in een fabriek zou tegenkomen. 

Levensstijl is de Scandinavische stijl die vooral gekenmerkt wordt door veel natuurlijke materialen als hout, wol en zelfs hertengeweien.  Het is leuk om te zien dat deze stijl zo licht is, dit heeft als reden dat de dagen in Scandinavië niet zo lang zijn en daardoor willen mensen daar graag een licht interieur. 

Lees op onze site nog meer interessante publicaties met tips waarmee we willen inspireren. Veel leesplezier en blijf ons in de gaten houden!