In deze blog willen we graag de nodige tijd besteden aan de diensten van de slotenmaker en met name voor het voetlicht brengen waarom je zeker niet moet beknibbelen op de kosten voor huisveiligheid die komen kijken met het in de arm nemen van zo’n slotenexpert. Lees snel verder in deze tekst zodat je weet waarvoor je kiest. Zoek je naar aanleiding van deze tekst een slotenmaker in Eindhoven? Bij slotenmakersaanhuis.nl in eindhoven helpen ze je graag verder bij het oplossen van diverse slotproblemen. 

Inbraakpreventieadvies 

Het is gemakkelijk voor een slotenmaker om je te helpen met het beveiligen van je woning. Voordat ze daadwerkelijk verbeteringen aan gaan brengen is het wel erg verstandig om een slotenmaker eerst een inbraakpreventiecheck te laten doen. Dan komt de slotenmaker bij je langs om te kijken waar de diverse verbeterpunten liggen. Nadat het een en ander in kaart gebracht is, zal er een advies aan je worden gegeven. Zo weet je waar je aan toe bent. 

In principe zijn veel van de zaken die aangepast moeten worden redelijk vlot te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van sloten. Veel eigenaars van woningen gaan na het kopen van een nieuwe ook gelijk over tot het aanpassen van de oude sloten. Er zouden namelijk nog wel een paar sleutels van die sloten kunnen rondzwerven. Geen prettig idee. 

Een alarmsysteem aanleggen 

Misschien niet direct de eerste klus die je aan een slotenmaker linkt, maar het is zeker iets wat hij (of zij) graag doet. Met het gebruik van een alarmsysteem zul je inbrekers afschrikken. Camera’s en lampen doen al een heleboel voor je woonbeveiliging. Het is fijn om een alarmsysteem te hebben dat ook een signaal stuurt naar een meldkamer. Politie en beveiligingsdiensten kunnen snel worden ingeschakeld. Een uitermate geruststellende gedachte. Gewoon even met de slotenmaker overleggen over wat er allemaal mogelijk is. 

Een deur openen 

We kennen de slotenmaker vooral als iemand die na een belletje snel ter plaatse is om een deur te open waarvan het slot niet meer werkt of waarvan de sleutel afgebroken is. Ook komt het nog wel eens voor dat mensen hun sleutels aan de binnenkant van de deur laten zitten. Zodoende wil hij niet meer open, ook niet met een reservesleutel. In plaats van het intikken van een raam of het klimmen door een openstaand raam (als je geluk hebt) is het veel handiger om een slotenmaker te bellen. Even van tevoren een tarief afspreken en voor je het weet staat hij bij je op de stoep om de deur zonder schade te openen.