Je tuin is een plek die ook een beetje aandacht verdient. Toch is dat bij de meeste mensen niet het geval. Ze besteden aandacht aan hun woon- en slaapkamer, misschien nog aan hun keuken. Maar de tuin? Ho maar! Dat is te veel moeite. Daar willen we een beetje verandering in brengen en dat gaan we vandaag doen op een bijzondere manier. We vertellen je namelijk in deze blog alles over kunstgras. Deze innovatieve oplossing ontzorgt veel mensen en dat is mooi. Wil jij daar ook onderdeel van worden? Lees dan snel verder en laat je eens goed informeren. 

Wat is kunstgras?

De meeste essentiële vraag die beantwoord dient te worden als we het over dit onderwerp hebben, is ‘wat is kunstgras?’. Dit kan gezien worden als een kunstmatig alternatief voor normaal gras. Voor het kunstgras worden synthetische vezels gebruikt die lijken op normaal gras. De korrels tussen het kunstgras helpen het oppervlak om zachter te blijven en vind je vaak terug in de vorm van kurk of rubber. Dit neppe gras wordt vaak gemaakt van polyethyleen, polypropyleen of nylon vezels. De vezels zijn beschikbaar in verschillende lengtes en kleuren, allemaal met als doel om een zo echt mogelijke grasmat na te bootsen. 

Toepassingen

Kunstgras wordt voor vele toepassingen gebruikt. Zo vind je het op voetbalvelden, maar ook in tuinen. Dat is heel mooi, want het gebruik wordt dus steeds meer doorgetrokken naar ‘normale’ situaties. Daarnaast is het goed om te weten dat het ook voor heel veel andere sporten wordt gebruikt. Denk hierbij aan hockey, rugby en nog veel meer. 

Voordelen

Er is natuurlijk een reden dat veel mensen kunstgras gebruiken. Om precies te zijn, zijn er hier meerdere redenen voor. Dat komt voornamelijk door de duurzaamheid. Kunstgras gaat onwijs lang mee, veel langer nog dan normaal gras. Ook behoeft het vele malen minder onderhoud en werkt het beter. Daarnaast kun je het aanleggen op plekken waar geen gras kan groeien. Het lijkt misschien gek, maar er zijn meer dan genoeg plekken waar dat het geval is. Hoe dan ook; het is een onwijs mooie oplossing voor vele plekken en vele toepassingen. We raden je dan ook zeker aan een matje aan te schaffen voor in je tuin!