Hoe moet je jouw huis inrichten? De vraag die steeds vaker gesteld wordt door mensen die een woning kopen: het inrichten van een huis is een grote uitdaging, want waar moet je nu beginnen? Welke kleur muurverf kies je uit voor het creëren van een gezellige sfeer? Wat voor meubels voeg je toe aan je interieur? Bij het opdoen van inspiratie op het internet, is de kans groot dat je veel meubels van hardhout tegenkomt. Deze houtsoort wordt steeds vaker gebruikt in het interieur, maar waarvoor wordt deze houtsoort precies gebruikt? Onderstaand geven we meer informatie over deze houtsoort en de toepassingen!

Betekenis van hardhout

De term hardhout komt van de Engelse term ‘hardwood’ en het is hout afkomstig van verschillende loofbomen, zo wordt het ook wel loofhout genoemd. Deze houtsoort wordt veel gebruikt voor schuttingen, kozijnen, vlonders, terrassen en als gevelbekleding. Loofbomen groeien langzamer dan naaldbomen, waardoor het hout vele malen sterker is. Deze houtsoort heeft een levensduur tot wel 25 jaar. Loofhout heeft vaak een roodbruine kleur, waardoor het een stuk warmer oogt dan andere soorten hout. Wil je een duurzame keuze maken bij het kopen van hout? Dan is het altijd aan te raden om te kiezen voor loofhout.

Loofhout is uitstekend geschikt voor schuttingpalen en tuinpalen. Wel is het verstandig om de palen te behandelen wanneer ze de grond in gaan, dit doe je om rot tegen te gaan. Bij een vochtpercentage boven de 25% kan het hout behoorlijk snel rotten. Het is altijd verstandig om het hardhout te behandelen, zo blijft het ook beter zijn kleur behouden.

Hardhout gebruiken voor gevelbekleding

Hardhouten gevelbekleding is ideaal voor een mooie, sfeervolle, natuurlijke en duurzame gevel- en wandbekleding. Met een hardhout gevelbekleding kies je voor kwaliteit, duurzaamheid en een prachtige uitstraling. Er zijn verschillende soorten loofhout die uitermate geschikt zijn voor het realiseren van een prachtige gevelbekleding. Houdt wel rekening met de duurzaamheidsklasse van het loofhout. Het is altijd aan te raden om te kiezen voor loofhout met duurzaamheidsklasse 1, dit betekent dat het hout een levensduur heeft van 25 jaar of langer.